Много шум се вдига около партията на Слави Трифонов, която реално влиза в политиката на България след като няколко десетилетия иронизираше политиката в България.

 

"Има такъв народ" звучи загадъчно и всеки може да тълкува името както му е угодно. Но е ясно, че направените преди години предложения за 120 депутати в парлачента и нулева субсидия на партиите от ИТН няма да станат реалност. Защото това е лидерска партия в която собственикът обича много парите и все още няма точна информация за милионите му.

Слави Трифонов е колкото шоу толкова и на парите симпатизант. В номата ситуация на бял свят ще излезе котилото около него - много алчни за пари и власт българи. Твърденията за ликвидиране на модела на управление на Борисов са наивки, защото Слави и Бойко са си кщопия без индиго. Както и да ги гледаш - носят почерка на Тодор Живков и са андрешковци от онова време и по всяко време.

Правилно е Борисов да се отегли от изпълнителната власт. Даде каквото можа в този сектор. Натрупа опит и много врагове, което не е изненада за народопсихологията ни. Шоуто на Слави в политиката ще е доста по-кратко от това на Борисов. Защото дефакто негов съратник става президентът, който също е болен за власт. Явно за малко време Радев много ярко се разкри с диктатурата си вътре в президенството. Колкото до проруските му страсти - много беди са за България, защото в условията на коронакриза спасението е от ЕС, а не от Русия и сателитите й.

Какво ще се случи нататък? 

Дано да успеем да запазим постигнатото от ГЕРБ. Защото видяхме, че през 1944г. и през 1989г. управляващите се ориентираха към пълна ликвидация на "миналото". През 2021г. това не бива да се случва, г-да политици. Чрез злоба, завист, отрицание на постигнатото не се върви напред.

Ще има ли предсрочни парламентарни избори?

Със сигурност ще има. Причината са играчите зад гърба на ИТН, които не са играчи от отбора на ГЕРБ. При подобен олигархичен сблъсък контрата е в политиците, които в случая са били и си остават еднолични лидери на партиите си.

Новият политически късмет е официално Слави, а неофициалното предстои да стане реалност.