Има такъв народ /ИТН/ е /не/позната на българите, защото чрез шоуто вече 30г. слушаме гласа й.

 

Днес кандидат-президента Радев заяви, че трябва да се мисли за актуализиране на бюджета от парламента. Времето било ограничено, без служебно правителство за момента. Радев се надява ИТН да поеме отговорност и т.н. Общи приказки от Румен по време на кампания за залесяване в страната.

ИТН мълчи, защото десетилетия говореше. Политическата сатира на шоуто на Слави беше занимателна. Както и прекалено аругантна към родната политика. Шоуменът има шанс да промени нещата и от песните за "гъза" в политиката да обожестви нещата.

Трифонов не е сам, защото около шоуто си той се обвърза и с много олигарси, недоволни от ГЕРБ. Другата седмица ще чуем какво искат те от него и какво ще направи на практика. Твърдението, че ИТН е партия, родена от протестите е смешно. Те дори не се явиха на улицата за разлика от ДБ, които шаваха хитро около /не/платените протестъри, вдъхновени от юмрука на кандидат-президента. 

Музиката на Слави е добра музика за гастарбайтерите ни. Те я харесват и гласуваха за нея на изборите. Защото политическа платформа няма и тази музика не е политика. Хитро, нали! Големите задгранични концерти на Слави му донесоха 30% гласове от чужбина. Но нито един от тези простосмъртни българи няма да дойде тук, за да слуша чалгата на Слави на празен стомах.

Новата "музика" на Слави ще чуем съвсем скоро и съвсем логично е да няма такава, т.е. ИТН да върне мандата на кандидат-президента. В тази ситуация той ще стигне до служебно правителство, което ще му изяде много от гласовете на президентските избори.

ИТН може да спаси загубата на изборите на Радев, ако поеме управлението до края на годината. После се хвърля оставката и т.н. Затова въпросът е иска ли Слави да спаси кандидат-президента за втори мандат. Ако не иска - връща мандата за правителството и вече е ясно, че опонет на кандидат-президента от ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов.

Словесната "музика" на Слави е много различна от чалгата и прочутите ни народни песни, които умно се комбинират с текстове, подсказващи и за простотията ни.