Загина добре подготвен военен пилот при изпълнение на бойна задача по време на учение.

 

Трагедията развълнува нацията като случка. Относно обясненията, че летецът е отлично подготвен и машината е в добро техническо състояние - няма изненада!

Няма изненада и информацията, че въоръжените ни сили са зле въоръжени. Липсата на гориво в авиацията и причина самолетите да са във въздуха с определен пилот около 3 часа месечно. Подобна информация звучи ужасяващо, но тя е добре известна в нашето общество отдавна и скоро няма да се промени Затова е редно да се замислим върху факта, че сме боеспособни, т.е. имаме личен състав с добра мотивация, но не сме боеготови, понеже въоръжението ни и харчовете за поддръжка и експлоатация са недостатъчни.

Смъртта на летеца, която ни развълнува, няма да качи времето за летене на неговите колеги. Липсват пари и при тази ситуация стигаме до извода, че спасението е в ръцете на съседни държави, които могат да защитават границите ни, защото сме членове на НАТО.

Мисленето на наивните българи, че сами можем да защитим родината си, е наивно. Наивността ни е и в направлението на корупцията, за която получихме информация и ни накараха да вземем мерки американците. Бандитите от ранга на Васил Божков сами си ги отгледахме. След като се разбра, че "Магнитски" ни идва на помощ, става ясно колко милиони са заминали за Дубай или места, ведосегаеми за "Магнитски". 

Пеевски беше добре гледан от ДПС, т.е. той си има партия-защитник.

Божков също има партия "Българско лято", в която са изсипани много крадени пари. Нашият закон не позволява да я изтрием предизборно. Въпросът е дали ченгетата ни ще спрат потока от пари преди 11 юли или на изборите платените гласове ще отидат при аварийно създадената партия, свързана сериозно с Огнян Стефанов, руски възпитаник, който съветва Божков да прави партия и т.н. Въпросът е, че при тази доказана обвързаност сайтът на Стефанов продължава да работи за Божков и "Магнитски" за него е без значение. Защо?

Президентът Радев открито защитаваше Черепа. Сега Радев е на власт и част от потенциала на Черепа продължава да работи под неговата уж невидима закрила. Защото ГЕРБ изтри Черепа, но пРезидента работи против ГЕРБ и...

При въоръжението на армията изоставаме славто и смъртта на един пилот няма да промени нещата.

При помощта, оказана ни от "Магнитски" също изоставаме, защото мисленето на комунистите в България скача срещу него. Затова във властта не бива да има противници на членството ни в НАТО и ЕС. Време е да се отървем от тях и шанс са изборите на 11 юли.

Дано се осъзнаем до тази дата!