Елитният националист Волен Сидеров получи юмрук в лицето. Май удара нанесе друг човек с националистическо мислене, но... По-интересното е, че Волен веднага обяви, че е поръчан от премиера Борисов. Смело, нали! Един политик информира, че друг политик иска да го убие. Какво следва нататък? Абсолютно нищо. Защото у нас лъжата отдавна царува и се е превърнала в БГ мислене.

Около изборите се наслушахме на небивалици. Стигнахме и до балотажи в борбата за местната власт. Неочаквано някой стреля стреля с ръчен противотанков гранатомет /РПГ/ срещу емблематичния Алексей Петров, който е известен и като спец.агент на ДАНС. Снарядът не се взриви, но Алексей ни взрими с твърдението, че е направена грешка. По-точно трябвало е да стрелят не по-него, а по-друга мишена. Потънах в размисли и разбрах, че Петров или много знае или много лъже. Кое от двете в случая е по-важно - питайте ДАНС. За мен въпросчето е защо гранатата не се взриви.

Настъпи хаос в следизборната нощ. Затвориха стотици българи в огромна спортна зала. Смятаха, броиха, приказваха, съботираха... Накрая изясниха кой с какво е виновен. Въпросът е, че на предишни избори подобно чудо не се е случвало. Сега обаче има нов закон, сътворен от дамата, която доби популярност с лъжата си около печатницата в Костинброд и... Тя вече е на нова авторитетна работа, но нейният закон пак срина авторитета на ГЕРБ в този изборен хаос.

Бежанската вълна се оказа голямо бедствие за нацията ни и първи националистите я яхнаха. Те са радостни от шанса да блеснат със силните си чувства към България, но не усетиха, че яхат немотията, която не е от последните 25 години. По времето на социализма си бяхме на дъното по стандарт и въобще нямаше как да се сравняваме с Германия, Полша, Чехия... Сега някои твърдят, че тогава е било добре, а сега е зле. Забравят, че както тогава, така и сега на нас беднотията ни е част от самосъзнанието. Сами си я втълпяваме, сами я генерираме, сами я внедряваме в делника си. Пример е и блока, в който живея- Преди повече от година касиерът открадна спестените пари за ремонт на асансьорите - 16000лв. Десетина години сме ги събирали. По-интересното е, че той се обявява за невинен. В паралел на това на сцената излиза друг "герой" от блока и внедрява фирма, която ще дава техническа оценка за състоянието на асансьорите. Естествено е това да струва парички, които в касата липсват. По-нататък същият "герой" по сталински втълпява, че досегашните техници трябва да се махнат и да бъдат наети нови, но с два пъти по-висока месечна такса за обслужване.

Спирам  с примера за блока, в който 70 съсобственици реално се крадат по между си. Сякаш не се сещат, че около асансьорите веднаж са изчезнали 16 бона, а с новите ходове и ценови подходи за следващите 10 години с поне 20 бона затъваме надолу.

И това е така, защото лъжата на всички равнища стана официално БГ мислене, нали!