Франция обявява война на "Ислямска държава". Френският парламент става на крака и пее марсилезата - доказва единството си за предстоящите битки. Наистина идват трудни денонощия и парижани вярват в органите за сигурност, които официално са признати за едни от най-добрите в света. Въпреки това жертви е имало, в момента има и прогнозите за национално спокойствие там не са оптимистични.

Франция вдигна във въздуха самолети и заедно със САЩ нанася удари срещу "Ислямска държава". Френски самолетоносач се отправя към Сирия - сърцето на джихада. Истинска военна операция е това. Война, но без фронтова линия и без правилата, които ни се иска да има. Защото сме в епохата на асиметричните операции, които са дяволски неуправляеми. Броя на невинните жертви тепърва ще расте. Това вече признаха и руснаците, които изтеглят от Египет 70 000 свои туристи след свалянето на самолета им пак от терористи.

Великите сили вървят ритмично в една посока, която в БГ просто не виждаме и не отчитаме като необходима. Нашенската "далновидност" изкара на улицата на недоволството органите за сигурност и започнаха словоизлияние за това колко са облагодетелствани и как не си вършат работата. Май никой не усеща, че армията и полицията са пушечното месо на нацията. По време на Втората световна война лейтенантите са живели средно 10 денонощия. Тепърва предстои в мирно време да загиват униформени, които ще изпращаме с почести и залпова стрелба на гробищата. Ще им се дават посмъртно наградни отличия - така трябва да бъде. Защото е война, нали!

Докато парламентът на Франция пее марсилезата и се мотивира да отстои националните интереси, БГ депутатите ни изпаднаха в поредна криза. С мълчанието и бездействието си неволно внушиха на волния Волен, че е недосегаем. Той скандализира всичко около себе си. Превърна се в оратолр под маса или с маса, пазеща главата му, по време на протестите в София. Мина прав през клек шопа и нахлу артистично във ВИТИЗ. Наруга всички в парламента, защото му снеха за конкретни деяния имунитета. Бързо вдигна на крак симпатизантите си, за да видят как влиза в следствието и да чуят за гладната му стачка по време на задържането от 72 часа. Не пропусна имената на Борисов и Цацаров, които били заговорници срещу него...

Гореказаното не е новина. Не е новина и това, че унас не изпреварваме с превантивни мерки събитията. Чакаме да се счупи стомната и започваме да работим по въпроса. Затова в рамките на ЕС великите сили анализират събитията и веднага в Брюксел се организират за решаването на проблема. Ние също имаме там представители. Но представителната ни визитка в медийте е Волен Сидеров, а не вълната на джихада, която няма как да ни подмине, защото сме част от антитерористичната коалиция.