Живеем повече от четвърт век в БГ демокрация. Помните как преди двадесетина години всички банки фалираха, т.е. доларът в БГ стигна до 3000лв. Май се сетихме за този срив около банката на Цв.Василев, който постави рекорд в ЕС - запорираха му имущество за около 600 млн. Сериозна сума е това и подобно "събитие" богатите в ЕС не си спомнят да ги е спохождало, нали! Впрочем премиерът на Великобритания тези дни много хареса външната ни граница, която пази и ЕС, но не уточни дали ще ни помогне с парички, за да я развиваме технически, да я поддържаме експлоатационно...

Веднага след крутите мерки, свързани с гостуването на гореспоменатия премиер, гръмна бомба в жилищен бл. в столичния квартал "Младост-4". Честито! Тепърва ще става ясно, че по този случай няма нищо ясно. Не се изненадваме, защото е ясно как политикът Христо Бисеров изчезна от парламента и след две години стана ясно, че е невинен. Въпреки сумите в неговите сметки, нямащи нищо общо с депутатските му доходи. Всичко казано да момента е част от стреса, с който в БГ живеем и можем да го отъждествяваме с терора, актуален в момента. Или да си траем, понеже от официално допитване стана ясно, че само 30% от българите смятат, че може да станат жертви на терора. На останалите 70% не им пука. И аз зная, защо не им пука!

Не им пука, понеже в БГ /пак според статистиките/ вероятността да загинеш от лекарска грешка е 5900 пъти по-голяма в сравнение с тази при терора на наша територия. Ужасно звучи и в такъв момент е редно да водим премиера на Англия в здравно заведение, а не на граничната бразда в Елхово, нали! Той трябва да научи как у нас се правят пътища с поскъпване от винетки или да знае за сметките ни как да увеличим немотията и по този начин в БГ да останат граничните огради, а не хората, строили това населено място столетия вече. Защото бежанската вълна върви към Германия, ние - също!

Правенето на криви сметки е държавна политика! Ревизоро стана депутат и се хвана с варенето на ракия. Иска да няма такова! По този начин ще влизат спиртни напитки от чужбина, много мита, много акцизи... Пълна хазна! Обаче равносметката е, че парички тук няма и няма да има щом мижавото производствона парцуца секне, нали!

Задава се Нова година. Нека направим равносметка за отишлите си 26 години, за да са ни чисти сметките за 2016 и следващите петилетки на членство в НАТО и ЕС!