Има десетки доказателства за чудеса, които са се случили край мощите на отец Серафим. Сред тях има както свързани с оздравяване на миряни, така и с решаване на сложни житейски проблеми. Тези от тях, които се отнасят за здравословното състояние, са доказани с медицински документи. Още през 2014 г. Руската църква в София отправи призив към българския народ да изпрати свидетелства за благодатната помощ на архиепископ Серафим.

Процедурата по канонизацията му, обаче, ще завърши окончателно с решение на Архиерейския събор на РПЦ, който ще заседава най-вероятно на 2 и 3 февруари 2016 г.  Blife.eu призовава ако някой е получил изцеление и може да го докаже с медицински документи молим да се свърже с управата на църквата така ще има възможност да се отблагодари на своят спасител !

Скъпи приятели, нека не забравяме ролята на Църквата през вековете, тя е била винаги до нас, когато сме в нужда ! Ние сме православен народ и като такъв трябва да бъдем с нашите православни братя ! В момента тече кампания срещу християнските ценности в цяла Европа ! Време е за християнско обединение, време е да защитим вярата си, защото без вяра не може и без вяра сме загубени во веки веков !