Улицата официално стана работно място за БГ /българските/ неудачи и депозиращите ги неудачници. Вчера на улицата "метяхме" премиер, главен прокурор... Днес съдии излизат на улицата, за да чуем проблемите им. Помните колко време "кабинета Орешарски" работеше и пъшкаше от освиркванията, идващи от улицата. Производителите на ракия бяха трезви, но и те заработиха своето на улицата, защото да вариш само 6 месеца в годината е крах за прославената градусова напитка, яко вързана за шопска салата и БГ традициите.

У нас наистина има традиции, свързани с улицата на нашето недоволство. Виждаме как русофили и русофоби искат да се съберем с една нация, която ни хранеше и покровителстваше много щедро до 1989г. Добре ни беше, но днес Русия не е онази държава, която побелелите в БГ помнят с любов. Дрънченето на парите е по-страшно от дрънченето на оръжията. Много богаташи, много нови идеали и в тях БГ просто вече не се вписва. Защото документално е в НАТО и ЕС.

Относно НАТО - боеготови сме, но не сме боеспособни партньори. Относно ЕС - добре, че е валутния борд. В противен случай всички останали в БГ щяха да са милионери в БГ левове. Колко щеше да струва еврото - сигурно десетки хиляди левове. Хартиено благоденствие щеше да има.

Много се инатим на ЕС. Трудно усвояваме парите по съответните програми, не сме в тон с корупционните битки на ЕС, екологично едва крепим изискванията на ЕС, а от известно време се оказа, че сме скопили относно функционалност и единния европейски телефон 112. Във фейсбук за задъхването на 112 има доста предположения - всички пишат, че имало далавера с пари около този телефон. Няма доказателства, има предположения. Но е ясно, че 112 вече е побългарен телефон на ЕС. Дали това е така - ще се изясни, ако премиерът Борисов поговори с министър Бъчварова. Наложителен е подобен диалог, защото днес приключва голямото събитие на ООН в Париж - 195 държави нищеха глобалното затопляне и бедствията за населението от това затопляне. Те не казаха, че 112 е най-полезната комуникация при бедствия и аварии. Ясно е, че е така. Или трябва и за този проблем някои засегнати да излязат на улицата като на работно място. За да се чуе за дилемата и да има решение.

Още нещо. Управляващите направиха нова цена на винетките и отчетоха, че ползата за хазната ще е 20-30млн.лв.Скромна сума. Но може би  толкова пари ще са необходими, за да възродим 112, ако го провалим с познатото БГ бездушие в сегашния му вариант. Което значи, че ни чакат още данъчни изненади, нали!