Днес специализирана акция превърна митническа смяна на Кулата в част от екшъна, който ни припомни за дебеличкия катаджия, прибиращ незаконно 20 лв. от неизвестен шофьор. За 6 часа прокурори, дансаджии и меверейци събрали 100 бона от 33-ма митничари – тарашили са домовете им, колите им, офисите им, джобовете им... Средно по около 3000 лв. на човек се падат.

Подобна скътана сума в навечерието на Коледа и Нова година имат доста БГ семейства, ако се предвиди средностатистическата заплата у нас, която е около 800 лв. При двама работещи в едно семейство – това са по две спестени заплати на човек. Нормално е! Но след 24 часа ще се реши дали да пуснат задържаните и т.н. Предполага се, че събраните 100 бона от митничари няма да влезнат в хазната – просто парите ще се върнат обратно на служителите. Впрочем, катаджията за онези 20лв. стигна до съда, уволниха го преди това, вече е таксиметров шофьор и след нарушение може би дава по 20лв. на катаджийте.

За малко пари в БГ голям шум се вдига, но за многото пари на Христо Бисеров /ДПС/ след дълго дирене се оказа, че вина той няма. Прах в очите ни е тази специализирана операция, готвена 6 месеца, защото премиерът Борисов съобщи, че при предишното му падане от власт БГ е загубила 10 млрд. лв. Защо е така, какво по-точно е станало – никой не обяснява. Просто кабинетът се клати, говори се за предсрочни избори и връщането на ДПС във властта, защото...

Политическите игри у нас пак ни изкараха “да метем” на улицата. И това се случва веднага след успешните местни избори за управляващата коалиция. Изводът е, че тук гласоподавателят има “глас в пустинята”, сътворен и унищожен от шепа всеизвестни олигарси.