На фокус: Архив 2016

20
Ян '17

 

Уважаеми господин президент, За членовете на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик” е чест и гордост в края на Вашия мандат като президент на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили да Ви поздравят за достойно изпълнения дълг към Отечеството.

20
Дек '16

Шофьор на камион се вряза в оживен коледен базар в Берлин в понеделник вечер, убивайки най-малко 12 души и ранявайки много хора. Полицията смята, че става дума за атентат, но засега не е ясна самоличността на евентуалните атентатори, нито мотивите им. Това беше последният от поредица кървави епизоди, разтърсили Европа през последните две години. Много от извършените в последно време атентати бяха свързани с джихадисти, а някои с "Ислямска държава". (В мнозинството си терористичните нападения са извън Европа, основно в Ирак и Сирия.)

20
Дек '16

Създателите на руските митологии винаги и навсякъде твърдят, че войната срещу Русия през 1812 г. била разпалена от Наполеон. И понеже се включил „целият” народ, затова била наречена „отечествена”. Лъжа. Нека първо да си изясним понятието "отечествена война". Разбира се, това е въоръжено стълкновение, в което държавата и населението защитават страната си.

17
Дек '16

Лице, получило разрешение за производство или за ремонтни дейности, което дезактивира огнестрелно оръжие в нарушение на техническите спецификации се наказва с глоба от 1000 лв. и/или с имуществена санкция в размер 3000 лв. Това реши окончателно парламентът с приети на второ четене промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

14
Дек '16

Победата на Доналд Тръмп, Брекзит, миграционната криза, трагедията в Алепо: нека си припомним моментите, които оставиха своя отпечатък през 2016 година. Думата е за по-важните и запомнящите се от населението с чувство за отговорност.