21
Дек '16

Роботизирани коли вече се тестват по широките американски улици и германските магистрали, а сега се подготвят и за по-натоварените централни улици на европейските градове. Бе Ем Ве (BMW) планира да изпробва първите си 40 безпилотни автомобила в "родния" си град Мюнхен, посочи Клаус Бютнер, който оглавява отдела на компанията за проучвания в областта на колите роботи.

17
Дек '16

Трима видни американски психолози обясниха защо  с възрастта сексът става по-добър - защото се залага повече на качеството, отколкото на количеството. Мири Форбс и Робърт Крюгер от университета в Минесота, както и колегата им Никълъс Ийтън от университета Стоуни Брук са експерти по проблемите на сексуалността при възрастните двойки.

15
Дек '16

Европа  лансира първите услуги на навигационната си система "Галилео" в рамките на официална церемония в Брюксел. Това е голям успех за Европа - нито една европейска страна ни би могла сама да го постигне - заяви еврокомисарят по вътрешния пазар,  промишлеността, предприемачество и малките и средни  предприятия Елжбета Бенковска. - Той е плод на общите усилия да се проектира и да се построи най-прецизната навигационна система в света.

07
Дек '16

Шофьорите, които пропускат два или три часа от съня си на ден, са изложени на същия риск от пътен инцидент, както тези, които са пияни. Изследването на Американската автомобилна асоциация (ААА) за тежките  последствия от сънливостта зад волана обхвана 4571 пътни инцидента в САЩ. То показа, че шофьорите, които спят по-малко от препоръчителните седем часа на ден, са изложени на много по-висок риск от пътни произшествия.

24
Ное '16

Президентът на Европейската лига за икономическо сътрудничество барон Бернард Сноа и ръководството на БАН подписаха  Споразумение за дългосрочно сътрудничество между БАН и Европейската лига, както и за създаване на Европейски институт за анализи и стратегии. Барон Бернард Сноа е обяснил, че ролята на Европейския институт ще бъде да създава политики не само за България, но и за региона, и за целия Европейски съюз. Институтът ще бъде платформа по пътя на експертизата и анализа за своеобразен натиск върху управлението и институциите за отстояване на европейските и демократичните ценности.

22
Ное '16

Учени установиха, че жените са генетично програмирани да живеят по-дълго от мъжете и същата тенденция се наблюдава при нашите прародители - приматите. Според изследването на проф. Сюзан Албъртс от университета "Дюк" по-краткият жизнен път на представителите на силния пол има дълбоки наследствени корени.