Ресурси: Архив 2015

16
Дек '15

Ford Motor Company официално анонсира световния дебют на новия си електрокар Ford Focus Electric модел 2017-а година. “Зеленият” автомобил от следващо поколение на Синия овал има иновационна система за бързо зареждане и ще влезе в серийно производство в края на следващатна година. "Ford ще инвестира в разработката на електромобили 4,5 милиарда долара и към 2020-а година има намерение да представи 13 нови електрокара и да докара участието им в гамата си до 40%." -
това съобщение на Ford може спокойно да се нарече сензационно - никой от големите автомобилни производители досега не е заявявал толкова мащабна електрификация на моделната си гама. Американската фирма, направила навремето автомобила наистина масов, благоздарение внедряването на конвейера, сега обещава да направи същото и с електромобилите.

16
Дек '15
Преди броени дни на территорията на платен общински паркинг на улица Бахрушин в Москва беше открита зарядна станция за електромобили. Тя е първата от пилотен проект, който предвижда създаването в центъра на руската столица на развита мрежа от зарядни електростанции. В проекта се предвижда монтирането на 150 подобни съоръжения в платените паркинги на Москва.

16
Дек '15
Собственикът на правата върху разработките на Saab - шведско-китайският консорциум National Electric Vehicle Sweden (NEVS) разкри подробности около новия си бизнес-план за по-нататъшното развитие на компанията. Очаква се, че през следващите три години ще бъдат развити и пуснати в производство пет нови модела с електрическо задвижване, три от които ще са тип кросовър. Засега е неизвестно с каква марка ще се правят новите модели, защото в момента консорциумът NEVS няма права за използване на марката Saab. Тя е собственост на групата SAAB AB, занимаваща се с производство на авиационна техника и оборудване, както и на подводни апарати.

15
Дек '15

1. Вие ще съжалявате за това, че твърде много време сте прекарали в гледане на телевизия и безкрайни сериали, предавания, риалити шоу …

2. Вие ще съжалявате, че сте направили основен приоритет на живота си виртуалния свят и социалните мрежи, и че сте се потъвали в грешни схващания за себе си и за своите приятели.

3. Ще съжалявате, че не сте водили здравословен начин на живот, позволявайки на навиците си да поемат контрол над вас.

12
Дек '15

Едва ли е останал някой, който да не знае заано скандалните поръчки на луксозни джипове в предприятия под шапката на Министерството на земеделието и меко казхраните, за които Offnews съобщи през изминалата седмица. Този случай е особено крещящ пример за културата на чудовищно разхищение и (по всяка вероятност) огромна корупция, битуваща в държавните институции у нас, обаче той нито е първият, нито ще остане последен. По стечение на обстоятелствата разкритията на Offnews се появиха по същото време, в което беше издадена първата Черна книга на правителственото разхищение в България.