Ресурси: Архив 2016

21
Дек '16

Всички сгради в експлоатация ще подлежат на задължително сертифициране за енергийна ефективност, реши парламентът. Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за енергийната ефективност, с които се разширява обхватът на сградите, подлежащи на задължително сертифициране. Изключение ще се прави за молитвени домове, промишлени и селскостопански сгради.

20
Дек '16

Регулаторните власти в САЩ започнаха ново разследване по жалби, в които се твърди, че 1 милион коли от групата Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) могат сами да потеглят, след като са оставени на скорост при паркиране. Разследването обхваща моделите от 2013 до 2016 година на пикапа Рам 1500 (Ram 1500) и Додж Дуранго (Dodge Durango) от 2014 до 2016 година.

20
Дек '16

Апокалиптична прогноза ни очаква за настъпващата 2017 година ,след като ритуалното втечняване на кръвта на Свети Дженаро в италианския град Неапол не се осъществи миналия петък. На 16 декември, стъкленицата, в която се съхранява кръвта на покровителя на Неапол, беше извадена от реликвария на градската катедрала, но при разклащане си остана съсирена, което е лоша прокоба.

20
Дек '16

Общо 30 продукта от определен географски регион у нас ще кандидатстват за защита по европейските схеми за качество в рамките на кампанията "Да защитим българския вкус". Това обяви евродепутатът Момчил Неков, инициатор на кампанията. Идеята идва от все по-голямото свиване на производството на автентични български продукти.

20
Дек '16

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen)  трябва да съобщи на федералния съдия в Сан Франциско дали е постигнал споразумение с американските регулаторни власти и адвокатите на собствениците на 80 000 дизелови автомобила с манипулирани тестови данни за вредни емисии.