Съвременните хора общуват повече в социални мрежи като Фейсбук, Туитър и Инстаграм, отколкото в кръчмите, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на "Самсунг".  Допитването разкрива, че над три години от съзнателния живот на средностатистическия британец ще преминат в осъвременяване на статуса му и общуване в социалните мрежи срещу едва 12 месеца, прекарани в кръчмата.

 

Разбивката по региони показва, че най-много време за социализиране в кръчмите ще отделят жителите на Англия - средно 368 дни от живота си. Следват обитателите на Северна Ирландия - 299 дни, Шотландия - 298 дни и Уелс - 279 дни. Проучването показва още, че хората под 40-годишна възраст прекарват повече време в социалните мрежи - средно 1 час и 47 минути дневно, в сравнение с индивидите над 65 години, които отделят за тази дейност средно по 40 минути на ден. 

Допитването сочи също, че една година и седем месеца от съзнателния живот на средностатистическия жител на Острова ще премине в пътуване с обществения транспорт, 235 дни - в редене на опашки, осем месеца - в смях, пет седмици - в кавги и 30 дни - в ронене на сълзи.

Проучването показва, че съвременните хора са по-заети от всякога и често са "залепени" за екраните на мобилни устройства, за да поддържат връзка със света чрез социалните мрежи, казва казва ръководителнака на проучването, психоложката Беки Спелман.