Въздух

22
Юли '23

Въвеждането новия стандарт за екология и допълнителни стандарти за безопасност Евро 7 през следващата година ще повиши цената на конвенционалните автомобили и ще ускори и процеса по навлизане на електрическите автомобили на пазара.

29
Юни '23

С пълно единодушие Народното събрание прие на първо четене законопроект на "Възраждане" за забраната на употреба на диазотен оксид, познат като райски газ, в обекти за дистрибуция за храни.

20
Май '23

На 16 май 2023 г. в Официалния Вестник на ЕС беше публикуван Регламент (ЕС) 2023/956 за създаване на механизъм за корекция на въглеродните емисии на границите (познат още като Carbon Border Adjustment Mechanism, съкратено СВАМ). 

18
Май '23

Германската автомобилна група Volkswagen AG ще се стреми да постигне паритет при рентабилността между електромобилите и конвенционалните коли до 2025 г., заяви финансовият директор на компанията Арно Антлиц по време на конференция в Мюнхен.

09
Юли '20

Световната здравна организация обяви, че има нови доказателства, че коронавирусът може да се разпространява чрез миниатюрните капчици, които изпълват въздуха при издишване.