Води

07
Сеп '23

Битките за вода у нас са пословични и трудни за разбиране.

20
Юни '23

Tвърди се, че снимка на кола, очевидно натоварена с експлозиви, паркирана върху язовир Каховка в Украйна малко преди да бъде взривен, предлага допълнителни доказателства, че Русия стои зад инцидента.

19
Юни '23

Проби от водите на Черно море са взети от екипите на Басейновата дирекция "Черноморски район".

18
Юни '23

В изключително горещите и сухи летни дни водата в река Шпрее, която минава през Берлин, се засмуква в горното течение от набор от помпи, за да се гарантира, че германската столица е снабдена с достатъчно питейна вода.

14
Юни '23

Няма да има плаж в България, Румъния и Турция това лято, ако се грижите за здравето си. Водата от разрушената ВЕЦ Каховка ще се отвежда в Западното Черно море, което е продиктувано от бедствието в Украйна, след взривената язовирна стена от руснаците. В нея има минерални торове, съхранявани в пристанището на Херсон, които са вредни за човешкото здраве. Налице е и органична материя от наводнени полета,т.е. налице е голямо количество органична материя от гниеща риба (мъртва отрова + продукти на разлагане).

Трябва да добавим и огромното количество от биоматериали от гробища и гробища за добитък, дренажни ями, които дефакто водата разнася и съдържа в състава си. Не бива да пропускаме и елементите, които са се утаили в утайката след  ядрената авария в Чернобил. Пораженията от радиоактивния прах, донесен тогава в България от вятъра, доведоха до бум на ракови заболявания и много смърт сред населението ни.

Под жаркото лятно слънце всичко гореказано ще се превърне в обилна супа. Ще има експлозивен растеж на синьо-зелени водорасли и напасти от морски живот в морето. Карта на теченията на Черно море показва, че теченията в него се движат обратно на часовниковата стрелка. Това означава, че първо ще бъде засегната Одеса, а след това вероятно бреговете на Румъния, България и Турция.

В България вече се взимат мерки и се следи водата в морето ни. Все още няма официални забрани, но се очаква рязко повишаване на вредните съставки във водата по плажовете. Прогнозират се сериозни вреди за туризма ни, което е пореден "подарък" за страната ни от агресора Русия и неговата пета колона, ръководена от посланик Митрофанова в България. Припомняме, че точно тя получи висока награда от Путин преди взривяването на язовирната стена, което потопи милиони домове и доведе до екологичната катастрофа. Това съоръжение е построено през 1954г. като значим проект на СССР.