18
Дек '15

 

Служители на полското министерство на отбраната, придружени от военна жандармерия, влязоха  в щаба на полско-словашки контраразузнавателен център на НАТО във Варшава и аргументираха действията си със смяна на ръководството му, съобщиха осведомителните агенции.Управляващите казаха, че досегашният шеф на центъра полковник Кшищоф Душа е бил уволнен преди една седмица, но не е изпълнил заповедта и  в центъра е бил въведен новият изпълняващ длъжността директор полковник Роберт Бала.

16
Дек '15

Ракета уцели жилищна кооперация в населеното място Ненокса, Архангелска област, съобщава News29.ru. По данни на изданието, ракетата е била учебна. В същото време «Интерфакс» цитира съобщение на Министерство на отбраната, съгласно което специална комисия разследва причините за аварийния пуск на крилатата ракета.

15
Дек '15

Представители на китайска корпорация, оперираща атомни централи, е посетила АЕЦ Козлодуй, съобщиха от пресцентъра на енергийното министерство. По време на разговорите са били представени възможностите за бъдещото сътрудничество в сферата на ядрената енергетика и по-специално за изграждане на нова мощност. Наличието на енергийна и транспортна инфраструктура, опитен персонал, връзка с енергийната система на страната и с тези на съседните страни, са сред предпоставките за бъдеща реализация на съвместен проект.

14
Дек '15

Франция си постави за цел да създаде коалиция за определяне на цена на вълглерода. Страните ще могат да “взимат“ емисионни кредити от други.  Франция ще преразгледа целите си за намаляване на парниковите газове до 2020 г. и ще опита да създаде коалиция от страни за определяне на глобална цена на въглерода*, за да ускори промяната към по-зелена енергия. Това заяви  в Париж френският президент Франсоа Оланд. 

11
Дек '15

Конференцията по климата на ООН в Париж е удължена с един ден и ще продължи и утре, каза френският външен министър и председател на конференцията Лоран Фабиюс, цитиран от ДПА в петък. Започналите преди две седмици трябваше да приключат днес, но тази сутрин в ефира на телевизия Бе Еф Ем Фабиюс каза: "Няма да представя текста (на проектоспоразумението) тази вечер, както мислех, а в събота сутринта". "Има още работа за вършене. Но атмосферата е добра, нещата вървят в правилна посока".