От14 до18 октомври за 45-и път в Националния дворец на културата в центъра на София ще се проведе специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000.  Вече 22 години СТРОЙКО присъства и е значим фактор на строителния пазар в България.Показват се нови продукти и технологии, мебели, аксесоари, килими, дограми, окачени фасади, врати, отоплителни, вентилационни, климатични инсталации и много други. Също така и много екологични и енергоспестяващи технологии и решения за строителството.

 

 

Над 180 български и чужди фирми представят своите най-нови и атрактивни продукти и услуги. Изложението е насочено както към потенциални бизнес партньори, инвеститори и специалисти, така  и към крайните потребители. За тази цел локацията на НДК е идеална и лесно достъпна за много голям поток посетители. Входът за изложението е свободен. Тази есен се забелязва засилено участие на чуждестранни фирми – от Русия, Македония, Румъния, Литва и Украйна. Повечето наши клиенти предлагат атрактивни отстъпки  по време на СТРОЙКО, които достигат до 20 %.Поради големия брой на участниците в СТРОЙКО трудно може да се обхване всичко, което може да се нарече новина. Ето все пак някои акценти  от предстоящото есенно изложение:

 

 

 

Първата българска система за автоматизация на целия дом ще бъде представена на СТРОЙКО есен 2015. За пръв път АЛТЕРКО РОБОТИКС ще покаже най-новата си разработка на хардуер и софтуер - Shelly – умни устройства, които могат да бъдат управлявани самостоятелно.След  фурора, който предизвика със световната си премиера в Сингапур, наградата за “Най-зелена компания” и златния медал от Международния технически панаир, She на Алтерко Роботикс идва да покаже всичко, на което е способнa и на най-големия строителен форум в страната – Стройко. Към момента разработката She няма аналог в света и значително превъзхожда конкурентите си като възможности и функционалности. “Тя” е единствената, която интегрира в себе си 3G модул, Wi-Fi, сензори за температура, влажност, светлина и чистота на въздуха, приемник и предавател на инфрачервени лъчи и радиочестотни вълни. Без никакви допълнителни аксесоари She може да управлява телевизори, аудио-уредби, климатици и всеки друг електроуред, който използва дистанционно управление. Благодарение на допълнителните датчици за движение, прозорци и врати, както и сензорите за пожар и наводнение, She прави дома много по-сигурен, като дава възможност на собственика на жилището да получава информация за настъпилите събития в дома му по всяко време.

 

 

В рамките на изложението СТРОЙКО от 14-18 Октомври 2015, за пръв път ще бъде публично представена, последната разработена от фирма ТЕРМОСИЛИКАТ ООД, а именно отоплителни системи Torch II 3-20 и Torch 3-30. Всички посетители на изложението ще имат възможността да се запознаят с единствен по рода си дизайн на пелетната горелка Torch II и функционалността на всички нови вградените механизми и компоненти в нея. Да научат всичко за алгоритъма за регулиране на системата Power-O-Temp и да се запознаят със специално проектираните за системата чисто плетени котели Torch 20 и Torch 30. Желаещите ще могат да се докоснат до управлението на системата - Torch Control Unit, за да се уверят че сме създали пелетна отоплителна система с идеята, тя да бъде лесна за използване от всеки, без всевъзможни менюта и сложни настройки.

 

 Както всяка година и през 2015 фирма БЕРГ  ще покаже на гостите на СТРОЙКО  най-новите продукти на JOTUL. JOTUL - Норвегия е със 160-годишна история в производството на чугунени печки и камини, с акцент върху качеството, класически дизайн и най-високи нива на безопасност. Jotul предлага пълна гама печки и камини с класически и съвременен дизайн. Използвайки вековните традиции в качеството и дизайна, Jotul е предпочитаният избор на поколения скандинавци. Научните изследвания, строгият контрол върху качеството и най съвременните технологии са използвани, за да се постигне най-доброто, както в ефикасността така и във външния вид. Чугунът използван от Jotul е направен за поколения напред и е 100 % рециклиран и рециклируем.

 

 КРИСТАЛ СПА ЕНД УЕЛНЕС е компания, ориентирана в премиум сегмента на СПА оборудването и проектирането за професионални и домашни СПА центрове. Ексклузивен представител за България на световни  лидери в производство на СПА оборудване като KLAFS, Sommerhuber, Berndorf, Gharieni, Jacuzzi и други.По време на изложението  “ Кристал СПА енд Уелнес” ще представи уникален, работещ експонат на Моби Сауна S1 - иновационна кабина и  световен патент на KLAFS Германия.   Ключовата характеристика на тази сауна са нейните минимални изисквания за пространство. В напълно прибрано положение S1 има дълбочина от 60 cm, точно колкото и средният шкаф.S1 е наистина стилно, висококачествено елегантно проектирана до последния си детайл сауна, осигуряваща място за цялото семейство. Основните акценти на KLAFS S1 са:

- Първата сауна в света, която се прибира с натискането на бутон – точно като вариобектива на фотоапарат (с дълбочина от само 60 cm в напълно прибрано състояние!).

 

- Напълно затворена, мобилна система.

 

- Три размера, между които може да се избира:

 

- Безшумната и синхронна технология eMove разширява S1 при натискане на бутон до готова за използване сауна, с почти три пъти по-голяма дълбочина само за 20 секунди.

 

- Конструкция с изключително устойчиви дървени сандвич-стени с рамка за осигуряване на устойчивост: 40% по-лека от конвенционалните конструкции на стените, използва се две трети по-малко скъпо дърво.

 

 

 

ТИПРОТ са топлоизолационни продукти, произведени от рециклирани текстилни отпадъци (вместо от природни суровини) по почти безотпадна технология с ниска енергоемкост (под 0,8 kWh/m2), което ги прави продукт с много ниско потребление на ресурси и енергия. В същото време благодарение на отличната си топлоизолационна способност те допринасят за повишаване на енергийната ефективност на сградите. Разработена е технология за получаване на нетъкан обемен материал в две разновидности.

 

Търговско дружество „ХАБИТАТ СОШЪЛ БИЗНЕС СОЛЮШЪНС”, ЕООД е създадено за научно-изследователска и развойна дейност. Дружеството е учредено целево и като еднолична собственост на Фондация „Подслон за човечеството” – българският клон на Habitat for Humanity International – глобална международна организация, работеща по жилищната проблематика и реакция по време на криза. Фондация „Подслон за човечеството” (Хабитат България) популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност. Организацията подпомага разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, които нямат възможност да ги ремонтират и подобрят. Хабитат България инициира създаването и е координатор на Национална коалиция за подобряване на жилищните условия в България „Достоен дом“. Към днешна дата Хабитат България е подпомогнала над 5 000 семейства в цялата страна.