26
Дек '16

Европейската комисия/ЕК/ одобри допълнителни 48.2 милиона евро извънредно финансиране за България от Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност. Министерството на вътрешните работи ще получи 36.3 милиона евро за подобряване на управлението на границите, включително за закупуване на техника за наблюдение на границите, на граничните пунктове и за подобряване на компютърните системи на гранична полиция.

26
Дек '16

Самолет Ту-154 на руското Министерство на отбраната е паднал в Черно море, на километри след излитането си от Сочи към сирийския град Латакия. Сред загиналите са 64 певци и танцьори от ансамбъла за песни и танци на Руските въоръжени сили „Александров”, четирима офицери със звание от капитан до генерал-лейтенант и десетина журналисти от най-големите телевизионни канали.

21
Дек '16

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че няма да назначи трето служебно правителство в рамките на своя мандат, воден от ясния стремеж да се гарантира институционалната стабилност и приемственост в държавата. Това каза държавният глава в изявление след изчерпването на конституционната процедура с връщането днес от Реформаторския блок на последния проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

20
Дек '16

Когато официалните празници , с изключение на Великденските, съвпадат със събота или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени.Това решиха окончателно депутатите с приетите промени в Кодекса на труда. Правилото влиза в сила от 1 януари догодина. Пленарната зала запази варианта от първото четене, срещу който имаше възражения, Министерският съвет/МС/ да може  да обявява еднократно и други дни за неприсъствени за оказване на обществена почит към важни исторически, политически, културни или други особено значими събития, както и дни за честване на определени професии и за оказване на признателност.

20
Дек '16

От утре започва продажбата на винетките за 2017 г. Цените на всички видови стикери са непроменени. При закупуването им шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази. Винетки ще се продават в над 2 500 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.