Общество и устойчиво развитие

06
Юни '23

Собственикът на British Airways IAG и Air France-KLM обявиха силни летни резервации, тъй като пътуващите хора не са се отказали от плановете си за почивка въпреки кризата с разходите за живот.

02
Юни '23

Навлизането на инструменти с изкуствен интелект (AI) вече позволява огромна оптимизация в маркетинговите процеси, най-вече заради възможностите за бърза обработка на голям обем данни.

29
Май '23

Турската лира поевтинява, след като Реджеп Тайип Ердоган спечели втория тур на президентските избори, с което удължи мандата си като най-дългогодишен лидер на страната и накара инвеститорите да търсят признаци, че той ще започне да разхлабва строгата хватка на държавата върху пазарите.

29
Май '23

Регулатори в САЩ и Европа се събуждат за нарастващия проблем с изхвърляните дрехи, които задръстват местните сметища и претоварват страни като Гана и Чили. Те все повече искат от модните марки да плащат за него.

18
Май '23

Европейците все още имат по-голямо доверие на традиционните медии - повече от половината граждани на страни от ЕС (56%) вярват повече на информацията от радиото, отколкото на онлайн медиите (35%), пише в първия анализ на аудиовизуалния сектор на общността, представен от Европейската комисия.