21
Мар '18

Кметицата на Париж Ан Идалго обяви на заседание на общинския съвет началото на проучване за въвеждане на безплатен обществен транспорт във френската столица до 2020 година. В момента потребителите допринасят с 3,8 милиарда евро за бюджета на обществения транспорт в парижкия регион Ил-дьо-Франс. Въпросът за безплатния транспорт е ключов за градската мобилност, при която замърсяващите околната среда автомобили вече не играят централна роля, посочва Ан Идалго. Целта на проучването е да установи дали има икономически модел, който да направи този проект реализуем, изтъква кметицата на Париж в Туитър.

 

21
Мар '18

Големите проекти за модернизацията на Българската армия трябва да бъдат внесени отново в Министерски съвет, като ще гледаме да се впишем в парите, които вече са гласувани.

21
Мар '18

Около 170 компании, произвеждащи части и системи за основните автомобилни производители, създават 4 на сто от брутния вътрешен продукт и осигуряват заетост на над 40 000 души в България.

14
Мар '18

НАТО съобщи, че посланиците на страните от пакта са били информирани от Великобритания за случая с използването на нервнопаралитично вещество на 4 март, разработено в Русия.

14
Мар '18

Екип от експерти от Главна дирекция "Инспектиране на труда" е командирован да подпомогне инспекторите от Дирекция "Инспекция по труда" Стара Загора при разследването на инцидента в Завод 3 на "Арсенал" АД, при който един работник загина, а друг е в болница с тежки изгаряния.