10
Ян '20

Подаването на питейна вода е дейност, която е от национална сигурност, затова са разпоредени проверки на всички ВиК дружества в страната. Това не са акции, това са проверки. Ако бъдат открити нарушения и данни за престъпления ще се докладват на съответните прокуратури. Това е ситуацията. Ако има нови акции и операции - логични са!  Да не се всява паника, защото това е доста тежък проблем. Ще се направи всичко възможно да се стигне докрай и да се предотврати такава ситуации в страната. Такава е логиката след ареста и подадената оставка от министъра на околната среда и водите. 

Около драмата в Перник стана ясно, че и на други места в страната има проблеми с водата. Органите на МВР разследват всички подадени сигнали и съдействат на прокуратурата за доизясняването им. Дейностите са закъснели от една страна, но от друга са наложителни, за да не се задълбочава кризата, която наистина може да свали правителството на Борисов-3. 

09
Ян '20

Автоинструктори от цялата страна ще вземат участие в национален протест на 14 януари от 13:00 часа на пл.Батенберг в София.

27
Ное '19

(0 непрочетени) - АБВ поща

В понеделник министър-председателят на Република България Бойко Борисов обсъди бизнес възможностите на България с американски инвеститори на специална кръгла маса в централата на Търговската камара на САЩ във Вашингтон. Събитието беше част от официалната програма на посещението на правителството в Съединените американски щати. Защо това е важно за българо-американските бизнес отношения:

  • За пръв път български министър-председател е приет в Търговската камара на САЩ.
  • Българският премиер и членове на правителството разговаряха с високопоставени представители на технологични, фармацефтични, енергийни и финансови корпорации.
  • Търговската камара на САЩ представлява над 3 милиона компании-членове от всички сектори и с различна големина. И тя има над 100-годишна история и е бизнес-партньорът на Правителството на САЩ при очертаване на политиките в различни сектори.

Нещо повече, изпълнителният директор на АмЧам – Петър Т. Иванов – беше единственият представител на българския бизнес, който придружи официалната българска делегация и журналисти в пътуването на Борисов до САЩ.

    • Нашите две страни – Правителство и Камара – позиционираха България на още по-високо ниво в дневния ред на американския бизнес и икономическата политика на САЩ, подчерта Оливие Маркет, президент на АмЧам България.
    • Благодарение на нашите целенасочени усилия както в страната, така и международни във Вашингтон и Брюксел, България и още по-видима както за американски така и за други чужди инвеститори и бизнес-партньори, каза Петър Т. Иванов, изпълнителен директор на АмЧам.

 

 

  

26
Ное '19

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал “Бояна”.

26
Ное '19

Автомобилните концерни Fiat Chrysler и PSA са информирали, че ще подпиша споразумение за сливане през следващите няколко седмици.