27
Ное '19

(0 непрочетени) - АБВ поща

В понеделник министър-председателят на Република България Бойко Борисов обсъди бизнес възможностите на България с американски инвеститори на специална кръгла маса в централата на Търговската камара на САЩ във Вашингтон. Събитието беше част от официалната програма на посещението на правителството в Съединените американски щати. Защо това е важно за българо-американските бизнес отношения:

  • За пръв път български министър-председател е приет в Търговската камара на САЩ.
  • Българският премиер и членове на правителството разговаряха с високопоставени представители на технологични, фармацефтични, енергийни и финансови корпорации.
  • Търговската камара на САЩ представлява над 3 милиона компании-членове от всички сектори и с различна големина. И тя има над 100-годишна история и е бизнес-партньорът на Правителството на САЩ при очертаване на политиките в различни сектори.

Нещо повече, изпълнителният директор на АмЧам – Петър Т. Иванов – беше единственият представител на българския бизнес, който придружи официалната българска делегация и журналисти в пътуването на Борисов до САЩ.

    • Нашите две страни – Правителство и Камара – позиционираха България на още по-високо ниво в дневния ред на американския бизнес и икономическата политика на САЩ, подчерта Оливие Маркет, президент на АмЧам България.
    • Благодарение на нашите целенасочени усилия както в страната, така и международни във Вашингтон и Брюксел, България и още по-видима както за американски така и за други чужди инвеститори и бизнес-партньори, каза Петър Т. Иванов, изпълнителен директор на АмЧам.

 

 

  

26
Ное '19

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния квартал “Бояна”.

26
Ное '19

Автомобилните концерни Fiat Chrysler и PSA са информирали, че ще подпиша споразумение за сливане през следващите няколко седмици. 

25
Ное '19

Над 70 са смъртоносните отсечки в страната. Това показват нови данни на Агенцията за пътна безопасност.

25
Ное '19

Автобусните превозвачи готвят протест заради неизпълнени обещания от държавата и въвеждането на тол таксите.