Киберсигурност

16
Фев '18

Ръководителите на спецслужбите на САЩ не препоръчват на американците да използват смартфони на китайските компании Хуавей  и Зи Ти И  с аргумента, че те застрашават сигурността.

09
Фев '18

Българският евродепутат Емил Радев стана първият български посланик за по-безопасен интернет в Европейския съюз в рамките на европейската кампания SaferInternet4EU, подета от комисаря по цифровото общество и икономика Мария Габриел в Деня за по-безопасен интернет, 6 февруари, в Страсбург.

29
Ян '18

Държавната агенция по финансови услуги на Япония, която надзирава дейността на банките и финансовите операции, ще провери всички борси за криптовалута в страната след кражбата на стойност 58 милиарда йени или близо 430 милиона евро от електронната платформа за криптовалути Коинчек (Coincheck).

27
Ян '18

По време на президентската кампания през 2016 г. руски агенти са създали в социалната мрежа Фейсбук 129 събития, свързани с изборите.

27
Ян '18

Холандските разузнавателни служби са предупредили американските си колеги, след като са наблюдавали как руски хакери прехвърлят хиляди електронни писма от Демократическата партия на САЩ преди президентските избори от 2016 г.