На фокус

19
Сеп '18

В изпълнение на поставените си цели Сдружение „Българска отбранителна индустрия“ (СБОИ) се стреми да се развие и послужи като законосъобразен форум за обмен на идеи между държавните органи и индустрията за решаване на проблеми, свързани с отбранителната индустрия и с отбраната и сигурността на Република България и за постигане на устойчиво развитие на отрасъла.

17
Сеп '18

Руските военни казаха, че ракетата, която преди четири години свали малайзийски самолет над Източна Украйна, е дошла от арсеналите на украинската, а не на руската армия.

13
Сеп '18

На полеви военен парад на полигона "Цугол" в руския Забайкалски край Владимир Путин отбеляза, че участниците в най-мащабните от 37 години военни маневри в Русия "Восток-2018" са ги провели на високо равнище - демонстрирали са войнско майсторство и успешно са изпълнили всички поставени бойни задачи.

13
Сеп '18

Възрастните шофьори в Гърция на възраст над 74 години трябва да си "опреснят" знанията за правилата за движение, за да могат да продължат да шофират.

10
Сеп '18

Преди четири години председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди, че това е "последната възможност" ЕС да се приближи до хората, в противен случай има риск проектът да се разпадне.