Енергия

02
Ное '18

Японският автомобилостроител Тойота обяви, че изтегля над 1,6 милиона превозни средства в света зарaди проблеми с въздушните възглавници.

17
Окт '18

Германският автомобилен концерн Ауди, филиал на гиганта Фолксваген, ще плати глоба от 800 милиона евро в Германия при уреждане на последиците от скандала с манипулираните дизелови двигатели, обяви Фолксваген.

13
Окт '18

Поради наличието на достатъчно производствени мощности до 2027 г. не се очакват затруднения в електроснабдяването на страната при нормални метеорологични условия и при нормална аварийност.

05
Окт '18

В южната част на Аман стотици панели блестят по покривите на джамиите: Йордания се насочва все повече към слънчевата енергия в опит да намали зависимостта си от въглеводородите, от които тя е лишена и трябва масово да внася.

03
Окт '18

Изцяло електрически автомобили с нулеви емисии са сред звездите на Международния автосалон в Париж тази година, макар да са изложени рамо до рамо с любимите на много от потребителите високопроходими коли с двигатели на  течни изкопаеми горива.