Енергия

27
Ное '19

Координационният център във Варна за натовските кораби ще ръководи всички учения, които се провеждат под натовски флаг в Черно море.

27
Ное '19

Над 756 млн. са общо борчовете на "Топлофикация София", като в сумата влизат и текущите търговски задължения на дружеството в размер около 21 млн.лв., а също близо 597 млн. лв. към Българския енергиен холдинг (БЕХ).

25
Ное '19

Европейската комисия (ЕК) съобщи, че одобрява по правилата на Европейския съюз (ЕС) за държавната помощ намеренията за подпомагане на изграждането на централа в България за производство на електрическа и топлинна енергия с гориво, получено от негодни за преработка битови отпадъци. 

17
Ное '19

Volkswagen планира да увеличи разходите за електрически автомобили, технологии за автономно управление и други иновации с 36% на фона на увеличената конкуренция в сектора при замяната на двигателите с вътрешно горене.

16
Ное '19

Пропускателната способност на китайските рафинерии отчита ръст от 9,2% на годишна база през октомври, достигайки внушителна стойност в размер на 13,68 млн. барела на ден, с което за втори път втората по големина икономика в света успява да премине границата от 13 млн. барела на ден.