Води

10
Окт '17

За довършване и модернизация на ВиК мрежата в София са нужни 2 млрд. лв., но до 2025 г. Столичната община може да използва максимален ресурс от около 700 млн. лв. Това става ясно от Стратегията за развитие на инженерната инфраструктура на града между 2017 и 2025 г.

11
Май '17

Древни скали в Австралия навеждат на мисълта, че ранната Земя била безплодна пустош и че по-голямата част от повърхността й била залята с вода. Преди 4,4 милиарда години в тази голяма морска шир имало само няколко малки острова.

30
Мар '17

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ отпуска 10 млн. лв. за оборудване на 10 лаборатории за осъществяване на мониторинг на качеството на питейните води. Договорът за безвъзмездната финансова помощ по оперативната програма "Околна среда 2014-2020" беше подписан между служебните министри на околната среда и водите Ирина Костова и на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

23
Мар '17

Ако бъде пречиствана, отпадната вода от домакинствата, промишлеността и селското стопанство, би могла да бъде ценен ресурс, а не скъпо разрешим проблем, сочи доклад на ООН. Днес, когато се отбелязва Световният ден на водата!. 

22
Фев '17

Океаните не са замърсени единствено с купища плуващи по повърхността им отпадъци, а и с невидими пластмасови микрочастици, които се съдържат в автомобилни гуми и синтетични облекла и засягат екосистемите и здравето, предупреди Световният съюз за опазване на природата.